Szünetel a Nógrád Volán és Salgótarján közötti per

MTI   ·   2012.05.23. 13:34

Fél évig szünetel a Nógrád Volán Zrt. és Salgótarján önkormányzata közötti per, mert lehetőség látszik a megegyezésre; a pert a közlekedési cég indította 174 millió forintos vesztesége miatt – erről tájékoztatott Székyné Sztémi Melinda, Salgótarján polgármestere a közgyűlés szerdai ülésén.

Mint a polgármester ismertette: a Nógrád Volán Zrt. keresetet nyújtott be az önkormányzat ellen a helyi tömegközlekedésre kötött közszolgáltatási szerződés módosítása, valamint a 2010 végi, összesen 174 millió 463 ezer forintos veszteségének megtérítése miatt.

A Nógrád Megyei Bíróság első fokon elutasította a keresetet, a közlekedési vállalat fellebbezésére május 15-re tűzte ki az új tárgyalást a Fővárosi Bíróság.

Székyné Sztrémi Melinda elmondta: az elmúlt hetekben a Nógrád Volán Zrt., illetve a tulajdonosi jogokat gyakorló Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. vezetői egyeztetést kezdeményeztek a vitás kérdések tárgyalás útján történő rendezése érdekében, majd a május 7-i találkozón úgy ítélték meg, hogy van lehetőség a peren kívüli megegyezésre, ezért a per szüneteltetésében egyeztek meg.

Az erre vonatkozó kérelmet május 11-én benyújtották a bírósághoz – tette hozzá.

Kapcsolódó hírek