Prága főpályaudvarának világot jelentő szőnyege

Korcsmáros Gábor/Prága   ·   2013.12.08. 14:00
kiskep_00

Egy prágai művészlélek és kávézótulajdonos ötlete alapján a cseh főváros főpályaudvarának alsó szintjén két helyen is zongorát helyeztek el. Ki-ki kedve, s módja szerint magánprodukcióba kezdhet bármikor. A vonatra várók ezáltal ismert és kevésbé ismert dallamokat, zongoraműveket, de más produkciókat is meghallgathatnak az épp ráérő előadóktól.

Amikor arra jártam, épp nem zongoraprodukció volt soron<br>(fotók: a szerző)

Az ötlet egyedi, s valóban csak arról van szó, hogy aki szeretné valami hasznossal tölteni a vonatra várakozás idejét, az leülhet a zongorához, s eljátszhatja kedvenc nótáját. De nemcsak billenytyűvirtuózok tehetik magukat próbára az arra járók előtt, hanem utcai zenészek, más hangszeren játszók is ráléphetnek a művészet szőnyegére a prágai főpályaudvaron. Így Franz Schubert, Johannes Brahms, Bedřich Smetana, Antonín Dvořák vagy Carl Maria von Weber vonatnévadók dallamait is meghallgathatjuk kis szerencsérel.

Sokan megállnak néhány percig hallgatni a produkciót

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Vasút Nagyvasút

IdeenzugCity, a jövő motorvonata

Kiss Bertalan   ·   2021.07.29. 20:05

A Deutsche Bahn bemutatta a jövő motorvonatának életnagyságú modelljét, több, merőben új fejlesztéssel, például a napi forgalomnak vagy útvonalnak megfelelően variálható utastér kialaíktás – gombnyomásra.

Vasút Nagyvasút

Részleges államosítás a brit vasúton

iho/vasút   ·   2021.07.27. 15:00

Az új szervezet feladata lesz a pályavasút működtetése, a pálya tulajdonosi jogainak gyakorlása és karbantartása mellett a hálózat fejlesztése, a menetrend egyeztetése, a viteldíjak meghatározása és beszedése is.