Szuperbuszok Baranyában

iho/közút   ·   2012.07.12. 08:56

Az utasok számára is láthatóak már a Pannon Volán nagyberuházásának első eredményei – adja hírül a Baranya online.

Néhány napja a vállalat siklósi területének valamennyi autóbuszán megjelentek az elektronikus utastájékoztató táblák és a fedélzeti jegykiadó rendszerek. Az autóbuszok külső szélvédőjén és oldalán elektromos tájékoztató táblák mutatják, hogy a járat honnan hová közlekedik; belül, a folyosókon pedig az elektronikus táblák azt jelzik, hogy hol lesz a legközelebbi megálló. A másik szembetűnő változás az új jegykiadók megjelenése.

A GSM- és GPS-alapon működő berendezéseknek köszönhetően a buszvezető folyamatos tájékoztatást kap a menetrend betartásáról, így nem fordulhat elő, hogy a kiírt menetrendnél előbb indul el az autóbusz a megállóból.

Kapcsolódó hírek

Közút Infrastruktúra

Újra van győztese az észak-erdélyi autópálya építésének, talán most már elkészül a hiányzó tizenhat kilométer Aranyosgyéresnél

MTI/iho   ·   2022.08.09. 17:20

Az osztrák Strabag és a német Geiger romániai leányvállalatainak a konzorciumát hirdette ki győztesnek a romániai közúti infrastruktúrát kezelő országos társaság az észak-erdélyi A3-as autópálya Kolozsvár és Marosvásárhely közötti hiányzó szakaszának a megépítésére kiírt pályázaton.