Talált tárgyakat árvereznek a milánói repülőtéren

MTI   ·   2012.05.18. 08:58

Az utasok által elveszített és nem reklamált tárgyakat bocsátotta árverésre a Malpensa milánói nemzetközi repülőtér. A talált tárgyak között utazáshoz gyakran használt eszközök és rendkívüli poggyászok is szerepeltek.

Százötvenöt talált tárgyat sorakoztattak fel a Malpensa érkezési termináljának raktárcsarnokában. Az árverés előtt két napig volt látogatható az utasok által a repülőtéren hagyott és tizenkét hónapon belül nem keresett tárgyak kiállítása.

Mint kiderült, a figyelmetlen utasok a legkülönbözőbb személyes tárgyaikat szokták elveszíteni. A leggyakrabban a fényképezőgépüket, videokamerát, mobiltelefont, számítógépet felejtik a repülőtéren. Elveszítik karórájukat, ékszereiket, értékes tollaikat és még a ruháikat is, talált kabátból, kardigánból, sálból, kesztyűből bőven akad Malpensán is.

A minden évben megrendezett talált tárgyak árveréséről most sem hiányoztak az érdekességek, közöttük egy szőrös majomjelmez, mikrohullámú sütő, egy gitár és egy hegedű is, amelyeket senki soha sem keresett.

A Malpensa repülőtéren tavaly több mint 19 millió olasz és külföldi utas fordult meg.

Kapcsolódó hírek