Tanácsadó lesz Matéczné

iho/vasút   ·   2011.12.21. 15:48

Már korábban megírtuk, hogy több személyi változás is lesz a magyar vasúti vezetésben. Kővári Zsolt, a MÁV-Start 2011. november 7-től kinevezett vezérigazgatója azt a feladatot kapta, hogy az egységes személyszállítás lehetséges folyamatait, alternatíváit dolgozza ki 2011 végéig, illetve hozza meg az ehhez kapcsolódó döntéseket. A vezérigazgató a kinevezését követő hetekben ennek jegyében személyi döntéseket hozott a MÁV-Start vezetésében. Monszpart Zsolt október elején távozott a vállalat éléről.

Az általános gazdálkodási vezérigazgató-helyettesi poszton november 17-én Apavári Józsefet Lebovits Gábor váltotta. December 1-jétől Zaránd György lett az üzleti vezérigazgató-helyettes, elődje, Morvai Katalin a MÁV-Startnál más feladatokat lát el. Matéczné Németh Ágnes üzemeltetési vezérigazgató-helyettes december 16-tól a vezérigazgató üzemeltetésfejlesztési kiemelt szakértő tanácsadójaként dolgozik, a területet Szórád Róbert megbízott üzemeltetési vezérigazgató-helyettes irányítja.

A személyi változásoktól Kővári Zsolt azt várja, hogy új lendületet hozzanak a személyszállítás átalakításának folyamatába.

Kapcsolódó hírek