Tankolj ingyen a reptéren!

iho/repülés   ·   2015.12.27. 13:45
budgreencar0

A kutat az ABB Kft. gyártotta, a töltőállomás része a zöld repülőtér programjának. A beruházás 15 millió forintba került és ingyen használható. Az állomás a kettes terminálnál, a terminálparkolóban található. A töltőoszlop erős napsütésben is jól olvasható nyolc hüvelykes kijelzőjén könnyen nyomon követhető a töltés állapota, a működtetéshez nem kell szaktudás vagy külön regisztráció, csak csatlakoztatni kell az autóhoz és a töltés elindul.

Tizenöt percnyi parkolási díjba kerül. A képre kattintva galéria nyílik (fotók: MTI/Bruzák Noémi)

A villámtöltő negyed óra alatt harmincról nyolcvan százalékra feltölthető egy 24 kWh-s akkumulátorral szerelt autó (például a leggyakoribb típus, a Nissan Leaf) amivel újabb 100–120 kilométer tehető meg. A töltő támogatja a jelenleg legelterjedtebb, egyenárammal működő CCS és CHAdeMO szabványokat, de normál hálózati váltóárammal is tud tölteni – ebben az esetben a töltés kicsit lassabb, igaz, a töltőoszlopról még így is rövidebb idő alatt tölt fel, mint egy otthoni fali konnektorból.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek