Tapolcán mutatták be az M61 010-es modelljét

Joó Ferenc   ·   2018.05.21. 18:45
nmj_m61-010_400

Új értelmet nyert az IGE nohabos különvonata május 11-én, amikor Tapolcan a norvég NMJ bemutatta legújabb modelljét, ami ismét egy magyar Nohabról készült. Már a különvonat elején is Tízeske pompázott, mögötte volt az M61 006-os és az Altmark Rail My 1155 számú mozdonya. A tapolcai tartózkodás alatt egy hűs fa árnyékában mutatta be a nagyközönség számára Finn Moe, az NMJ tulajdonosa a NOHAB-GM Alapítvány mozdonyának aktuális állapot szerinti modelljét.

Az NMJ új modellje a NOHAB-GM Alapítvány M61 010-esét tükrözi le 1:87 méretarányban, majdnem egészen pontosan. A képre kattintva galéria nyílik! (fotók: Joó Ferenc)

Elmondhatjuk, a modell nagyon szépen sikerült, bizonyára megéri a 214 eurós árát. Az igaz, hogy menet közben a mozdony eredetijére felkerült egy újabb szponzor neve, de összességében a feliratok hűen tükrözik a picivel korábbi állapotot. Egy nagyon pici szürke csík ugyan hiányzik a mozdony aljáról, ami azonban bosszantóbb, hogy az eredeti M61 010-es ajtajain nem fut körbe a fehér csík. Kíváncsiak vagyunk, hányan kísérleteznek majd az ajtók átfestésével!

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek