Tarka Stadler, hárman flörtöltek

iho   ·   2014.09.22. 16:15
400

A Start régi, verkehrsrot festésű 5341 060-asa és az új 415 062 párban indult a reggeli órákban Budapestről, hogy Győrbe érvén harmadikként bevegyék a buliba a GYSEV 504-es, zöld-sárga Stadlerjét. Ez a trió Győrtől egészen Kelenföldig futott, tesztelve a szinkronüzemet és az ETCS-t, majd a GYSEV motorvonata a 30a és a 20-as vonalon keresztül Szombathelyre, a két startos pedig Istvántelek felé tért haza.

Zöld-kék-vörös: három Flirt szinkronpróbája az 1-es vonalon<br>A képre kattintva galéria nyílik<br>(Vörös Attila felvételei)

Küszöbön áll az új beszerzésű Flirt motorvonatok forgalomba állása a MÁV vonalain: a zuhanyhíradók egyelőre október legelejét és a 71-es vonalat, továbbá a Budapestet átszelő elővárosi viszonylatokat – a jelenlegi Kőbánya-Kispest–Székesfehérváron kívül a menetrend tervezetében más viszonylatok is szerepelnek – említik, biztosat azonban még nem tudhatunk. Keressük továbbá az illetékeseket a próbafutás eredményességével kapcsolatban, és a tényleges, utasokat szállító üzem megkezdéséről is igyekszünk minél hamarabb informálni az olvasókat.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek