Tartalékhajó a D12-es hajójáraton

iho/hajózás   ·   2012.07.02. 19:53
sor400

Az új, menetrend szerinti hajójáratok vasárnap óta közlekednek – hétvégén egy, hétfő reggel óta két hajójárat biztosít lehetőséget a Dunán történő közösségi közlekedésre. A délutáni órákra akkora lett az érdeklődés az új szolgáltatás iránt, hogy a D12-es vonalon plusz hajót kellett forgalomba állítani.

A hajójáratok fejlesztésének, az üzemidő bővítésének, a járatok sűrítésének lehetőségét folyamatosan vizsgálni fogják az utasszám-adatok alapján. "Tisztában vagyunk azonban azzal is, hogy egy új szolgáltatás bevezetésekor a legnagyobb érdeklődés minden esetben az első napokat jellemzi." - közölte a BKK.

Olvasónk felvételén a Batthyány téren hajóra váró sor látható, hétfő délután 5 óra körül

A kezdeti időszakot követően a menetrendet az igényekhez fogják igazítani, illetve egy átfogó szakmai javaslatot is kidolgoznak a továbbfejlesztés lehetőségeiről, a járműpark korszerűsítéséről, illetve dolgozunk már újabb hajóállomások létesítésén is - áll a közlekedésszervező cég közleményében.

A Budapesti Közlekedési Központ mindent megtesz annak érdekében, hogy a járatokat mindenki igénybe tudja venni. Az érdeklődés minden előzetes várakozást felülmúlt, ezért elnézést kérnek azoktól az utasoktól, akiket érintett a menetidő-növekedés, illetve akik nem fértek fel a járatokra – olvasható a BKK közleményében.

Kapcsolódó hírek