Tatabányának negyvenmilliárd jut, negyede a vasútállomásra

iho   ·   2016.03.23. 16:47

A miniszterelnök a városvezetés egyik fejlesztési ötletét sem tartotta irreálisnak, a megállapodás tíz témakörén belül két közlekedésfejlesztési pont van, ezek vinnék el a rendelkezésre álló negyvenmilliárd majd felét.

Schmidt Csaba polgármester szerint a legfontosabb a vasútállomás felújítása. Az összesen tízmilliárdot kóstáló beruházásban az állomás teljes átalakításán kívül a Sárberek–Bánhida közúti aluljáró megépítése is szerepel, amellyel az ipari park – minimum 140 hektáros bővítése is napirenden van – is könnyebben elérhető lesz.

Hatmilliárd forintot költenének a városi tömegközlekedés fejlesztésére, eme beruházásban például negyven új buszmegvásárlása is szerepel – írta a tatabanya.hu portál.

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk! Az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső, idén újra elinduló Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

Kapcsolódó hírek