Tavasszal megkezdődik az M2-es bővítése

iho/közút   ·   2017.02.09. 13:45
400px_m2

Az M2-es autóutat középen elválasztó sávval is ellátják, a meglévő pályaszerkezet pedig megerősítik. A fejlesztést követően Budapest és Vác között végig száztízzel lehet majd haladni. Tovább tehermentesülnek az átmenő forgalom alól a 2-es főút mentén található települések, vagyis Dunakeszi, Göd, Sződ, Sződliget, Fót, Csörög és Vác. A kétszer két sávnak köszönhetően javulni fog a forgalombiztonság, és csökken majd a balesetek száma is.

2019-re kétszer két sávosra bővül Budapest és Vác között az M2-es autóút, a fejlesztési munkálatok idén tavasszal kezdődnek (forrás: NIF)

Az autóút Budapest–Vác déli csomópont közötti szakaszának gyorsforgalmi úttá fejlesztésére kiírt nyílt közbeszerzési eljárást a Strabag Építő Kft. és a Strabag AG-ből álló STR+S-M2 Konzorcium nyerte. A kivitelezés nettó értéke 32 milliárd 975 millió forint. A kivitelezés várhatóan áprilisban kezdődik meg az előkészítő munkálatokkal, és 2019-ben fejeződik be.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek