Távolsági Volvókkal frissül a hazai buszpark

iho/közút   ·   2018.02.09. 16:15
400px_volanbusz_volvo9500

A közlekedési központok járműbeszerzéseit kezelő Volán Buszpark Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. még tavaly novemberben írt ki tendert új, vagy újszerű – jelen esetben legfeljebb egy éves, és kevesebb, mint százötvenezer kilométert futott –, emelt komfortfokozatú, M3/III osztályú (vagyis távolsági), Tempo 100-as, azaz száz kilométer per órás utazósebességre alkalmas szóló autóbuszokra.

Többek között a Volánbusznál és az ÉMKK-nál is futnak már Volvo 9500-asok, most tovább bővül a paletta (fotó: Bohus Dávid)

Az eredetileg 3 milliárd 114 millió forint értékre becsült közbeszerzést a Volvo Hungária Kft. nyerte egyedüli ajánlattevőként, így harminc kocsit szállíthat, összesen nettó 2 milliárd 235 millió 429 ezer 272 forintért, vagyis egy busz körülbelül 74,5 millió forintot kóstál. A járművek finanszírozása az üzlet megkötésétől számított legfeljebb hetvennyolc hónapra szóló pénzügyi lízingszerződés alapján történik. Mivel a pályázati kiírás „azonos gyártmányú, a gyártmányon belül legfeljebb kétféle típusmegjelölésű” autóbusztípus beszerzését teszi lehetővé, a Magyarbusz Info értesülései szerint valószínűleg Volvo 9500-asok és 9700-asok érkezhetnek.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek