Távozott a vámszakmai helyettes államtitkár is

iho   ·   2018.11.09. 16:40
vamkep

A Nemzetgazdasági Minisztérium helyettes államtiktkáraként kapott megbízást Molnár Tamás 2016. január 1-jén, de egyúttal a Nemzeti Adó- és Vámhivatal felsővezetői feladatait is ellátta idén novemberig.

Szakmai önéletrajza alapján a Magyar Honvédségnél eltöltött hat éves szolgálatot követően 1997-ben igazolt vámosokhoz, a székesfehérvári vámhivatali után az akkor még létező közép-magyarországi regionális igazgatási szerv előadója, szóvivője. Magyarország Európai Uniós csatlakozását követően a közép-magyarországi regionális vámszerv személyzeti vezetője, majd a járőrszolgálat parancsnoka. Helyettes államtitkári kinevezése előtt a közép-dunántúli regionális szerv főigazgatója volt.

A közelmúltban távozó szakfőigazgató mellett szintén szerepet vállalt abban, hogy a távol-keleti konténeres áruimportok vámkezelésében Magyarország meghatározó pozícióban helyezkedjen el, ezért rendszeresen részt vett gazdálkodói körök, szakmai szövetségek rendezvényein, fórumain.

A Magyar Vámügyi Szövetség őszi egri konferenciáját tartott legutóbbi előadásában a Brexit után a vámhatóságra váró többletfeladatokról és a létrejövő szabadkereskedelmi megállapodásokon múló vámbevételek előrejelzéséről tartott tájékoztatást az ellátási láncban érdekelt szakmai közösségnek.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek