„Te, figyelj, haver!” – amikor egy Hofi-vicc megvalósul a terepasztalon

iho/vasút   ·   2017.05.07. 11:15
hofi_quabla-teherkocsi0

A teherkocsit is a QuaBLA-modell tulajdonosa, Börcs László szakkommentálásával mutatjuk be, amelyet a társaság legfrissebb hírlevelében is elolvashatnak.

„Idegen a szárnyvonalakon (11. fejezet) – »Józsi bácsi, a disznó mennyit fog fialni?«

Mindannyian emlékezünk a halhatatlan Hofi Géza 1981-es szilveszteri kabaréjára? A Kádár-rendszer társadalmi feszültségeinek levezetője először merte nyíltan megidézni vicceivel a Rákosi-rendszer rettenetét. Jólesett nevetni akkor, egy másfajta diktatúrában a múlttá váló félelmen. És jólesik nevetni még most is...

(fotók: QuaBLA-hírlevél)

Hofi Géza viccére emlékezve adjuk közre a típusazonos Tillig-bázisból a Magyar Államvasutak idegen eredetű, a második világháborúban itt rekedt élőállatszállításra alkalmas, két rakszintű vasúti teherkocsijait.

A kidolgozás kifinomult minősége ezúttal sem marad el a korábbi QuaBLA-kiadásoktól.

Érdemes megfigyelni az apró részletek szépségeit: az alvázfeliratok, jelek és tartozékok valóságszerűségét. Külön kihívást jelentett a faszerkezetű kocsitest fém alkatrészeinek imitációi közé történő milliméteres nagyságrendű feliratozás.

Katalógusszám: 33070, pályaszám: Mu 118 710, korszak: III.”

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek