Tele lettek az elővárosi vonalak vadonatúj startos jegyautomatákkal

iho/vasút   ·   2022.08.11. 16:45
00_jegyautomata

A MÁV-Start 375 új jegykiadó automatát rendelt meg, ezek több mint nyolcvan százaléka, 324 már üzembe állt. Ezeket már az összes elővárosi vonal mentén használhatják az utasok, de a megyeszékhelyek és a nagyobb forgalmú városok vasútállomásain is több új automatából vásárolhatják meg jegyeiket az utazók. A fejlesztésnek köszönhetően egyre több helyen válik még könnyebbé és gyorsabbá a jegy- és bérletvásárlás.

Tavaly ősszel kezdődött az új jegykiadó automaták tömeges telepítése. A megrendelt 375 új jegykiadó automatából 275 kártyás és készpénzes, míg 100 kizárólag bankkártyás fizetésre alkalmas. Ezekből már 324 került ki, a további 51 automata telepítése várhatóan év végéig fejeződik be. Országszerte összesen már közel 500 automatából juthat évente több millió utas az eddigieknél is kényelmesebben menetjegyéhez, illetve bérletéhez a vonatos és buszos ajánlatokat is tartalmazó kínálatból.

Már új jegy- és bérletkiadó automaták üzemelnek

  • a tatabányai–győri (1),
  • az esztergomi (2),
  • a székesfehérvári (30a),
  • a pusztaszabolcsi (40a),
  • a szobi (70),
  • a veresegyházi (71),
  • a hatvani (80a),
  • a ceglédi (100a),
  • az újszászi (120a) és
  • a lajosmizsei (142)

vasútvonal állomásain és megállóhelyein, továbbá a Nyugati, a Keleti és a Déli pályaudvaron, valamint Kelenföldön is. Több megyeszékhely, mint például Debrecen, Székesfehérvár, Szolnok és Szeged állomásain, ezeken kívül például Dunaújváros és Zirc állomásokon is új automaták állnak az utasok rendelkezésére.

De 178 korábban megvásárolt automata is megújult 2021-ben. Az elővárosi vonalakon újabb típusúakra lecserélt, de felújított eszközök új helyszínekre, jellemzően a nagy utasforgalmú vidéki állomásokra és megyeszékhelyekre, illetve a tavaly elindult Hódmezővásárhely és Szeged között közlekedő vasútvillamos vonalára kerültek, ahol az eladott jegyek felét automatákból vásárolták. A Balaton parti forgalmasabb állomásokon és megállóhelyeken is már összesen harminchét új és felújított automata áll az utasok rendelkezésére, az automatákban a népszerű Balaton 24 és 72 napijegyek is megvásárolhatók.

Azokon az állomásokon, ahol pénztár vagy automata üzemel, csak érvényes menetjeggyel lehet a vonatokra felszállni, a vonaton menetjegy csak pótdíj váltása mellett vásárolható. A MÁV-Start interaktív térképe segítségével az utasok naprakészen tájékozódhatnak az automaták elérhetőségéről.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek