Téli kisvasutazásra hív a Gyermekvasút

iho/vasút   ·   2019.12.06. 12:10
400px_felujitott_gyermekvasuti_kocsi

A Kispöfögők mesekönyv-sorozat legfrissebb kötete a budai kisvasútra kalauzolja a gyerekeket. A főszereplő Mk45-ös mozdony, Bendegúz különleges kalandokon keresztül avatja be az olvasókat a Gyermekvasút titkaiba. A valóságban is szolgálatot teljesítő mozdonyok most egy mesekönyvben kelnek életre. Van közöttük vicces, kíváncsi, állatbarát és örök ellenkező is, egy azonban közös bennük, mindannyian nagyon szerethetőek, olyanok, akiket személyesen is meg kell ismerni. A szórakoztatás és a környék, valamint a vasútüzem játékos megismertetése mellett az is a célja a Kispöfögők mesekönyv-sorozatnak, hogy minél többen menjenek ki a természetbe, és minél többen szeressék meg a vasúti utazást már gyermekkorban. A mesék főszereplői, Bendegúz és Bandi, a két híres Mk45-ös dízelmozdony, Pajti, a motoros hajtány, Oszi, a kék nosztalgia motorkocsi, Panni, a gőzös, Cimbi, a C-50-es és Piroska, az Mk49-es mozdony izgalmas kalandokba keverednek. Részt vesznek időutazáson és nyomoznak dínótojás után, sőt, még személyesen Mátyás királlyal is találkoznak. A könyvet ide kattintva lehet megrendelni.

A Kispöfögpk legújabb kötete a Gyermekvasút járműveiről szól

A MÁV Széchenyi-hegyi Gyermekvasútján Gyermekvasúton pályakarbantartás miatt októberben és novemberben több szakaszon is szünetelt a forgalom. A munkálatok utolsó ütemében éjszakánként az osztrák kisvasúti géplánccal az egész vonalon vágányszabályozást végeztek. Emiatt a mesekönyv igazi szereplőivel nem tudtak találkozni a gyerekek. A pályakarbantartással megszűntek a korlátozások, már a teljes vonalon közlekednek a vonatok, így a könyvet olvasók is friss élményeket szerezhetnek.

Egy egyedien felújított téli kocsival várja az utasokat a Gyermekvasút (fotó: MÁV Zrt.)

Az állomány hamarosan egy régi-új taggal bővül: december első felében érkezik vissza a MÁV Vagon székesfehérvári javítóbázisáról az egyik felújított téli kocsi – ráadásul egyedi, formabontó festéssel. A jármű teljes külsejét borító grafika a gyermekvasutasok életét mutatja be, kedvet csinálva a rajta utazó kisgyerekeknek a tanfolyamra való jelentkezéshez.

Az adventi időszakban idén is lehet az egyedi díszítésű karácsonyi kocsikkal utazni; a járművek december 10-étől január 5-éig általában a menetrendben meghirdetett hagyományos személyvonatokban közlekednek, melyek óránként indulnak a végállomásokról.

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek