Teljes leépítés a révkomáromi hajógyárban

iho/hajózás   ·   2012.02.21. 11:42

Száztizennégy év után véget érhet a hajógyártás a révkomáromi hajógyárban. A regionális nagyvállalat 2007-ben még 1100 alkalmazottat foglalkoztatott. Hétfőn bejelentették az utolsó 300 alkalmazott fokozatos leépítését. Még keresik a megoldásokat – írja a Bumm.sk.

„Biztonsági okokból tömeges elbocsátást jelentettünk be a munkahivatalban, fokozatosan, szeptember 30-ig. Az elbocsátás minden alkalmazottunkat érinti, 300 emberről van szó. Ezt a forgatókönyvet természetesen nem feltételezzük, ez egy biztonsági lépés“ – mondta Roman Skala, a gyár gazdasági igazgatója a Markíza televíziónak. Az első felmondásokat március 20-a után vehetik át az ott dolgozók.

A gyár legfőbb gondja nem a megrendelések hiánya, hanem hogy a megrendelőik nem kapnak hitelt, így nem tudják fedezni az anyagi kiadásokat.

Kapcsolódó hírek

Vasút Repülés Hajózás Nagyvasút Légiközlekedés Belvíz

Brüsszel döntött: 2040-ig el kell készülnie a Budapest–Bukarest NSV-nek

iho.hu   ·   2024.06.17. 11:45

Jóváhagyták a TEN-T transzeurópai közlekedési hálózat fejlesztésére vonatkozó új uniós rendeletet, benne a magyar és a román főváros közötti nagy sebességű vasút megépítésére vonatkozó passzust. A döntés végleges, a hálózatot három lépésben fejlesztik tökélyre, a végső határidő 2050.