Tényleg vége az ingyenutazásnak?

MTI   ·   2012.03.20. 18:11

Nem született megállapodás a vasutasok családtagjainak utazási kedvezményét megszüntető módosító indítvány visszavonásáról Spaller Endre országgyűlési képviselő (KDNP) és öt vasúti érdekképviselet keddi egyeztetésén – közölték az érintett szakszervezetek.

A Mérnökök és Technikusok Szakszervezete, a Mozdonyvezetők Szakszervezete, a Pályavasúti Dolgozók Szakszervezete, a Vasutasok Független Szakszervezeti Szövetsége és a Vasutasok Szakszervezete az egyeztetésen azt kérte a képviselőtől, hogy vonja vissza a személyszállítási törvényhez beadott módosító indítványát – tájékoztattak az érdekképviseletek.

Közleményük szerint elvennék az utazási kedvezményt a MÁV csoport munkavállalóinak 25 év alatti, tanuló gyermekeitől, házas- és élettársaitól, összesen mintegy 53 ezer embertől.

A vasutascsaládtagoknak járó kedvezmény tervezett megvonásának ügyében március 23-ra tűzték ki a következő egyeztetést.

Spaller Endre módosító indítványát azzal indokolta: olyanok veszik igénybe a kedvezményt, akik lehet, hogy soha nem dolgoztak a MÁV-nál. A kedvezmény még más közlekedési vállalatoknál sem elterjedt, a szektoron kívül pedig teljesen ismeretlen.

Kapcsolódó hírek