Testbe rejtett bombák a repülőgépeken?

MTI   ·   2012.05.01. 08:29

A terroristák testébe rejtett robbanószerkezetektől, bomba implantátumoktól tartanak a légi járatokon az amerikai és uniós hatóságok az ABC News hétfői jelentése szerint. Az amerikai tv-csatorna honlapján is közölt, saját forrásaira hivatkozó jelentést az al-Kaida vezére, Oszama bin Laden likvidálásának egyéves évfordulójának előestéjén hozták nyilvánosságra, mert értesüléseik szerint az évfordulóhoz - május 2. - közeli napokban tartanak az amerikai és az európai titkosszolgálatok ilyen merényletektől, amelyet testükbe épített pokolgéppel követnének el terroristák. A tv-csatorna szerint az ilyen támadások célpontjai az Egyesült Államokba induló repülőgépek lehetnének. Ezért számos brit, illetve más európai, továbbá közel-keleti repülőtéren lényegesen fokozták a biztonsági intézkedéseket, s megnövelték e járatokon utazó biztonságiak számát is.

Az ABC News Mark Melrose New York-i sebészt idézve kitért arra, hogy az orvos szakértők szerint az emberi testben elegendő hely van egy ilyen bomba implantátum beépítésére. A sebészek felnyihatják az emberi gyomrot, és szó szerint beleültethetik a pokolgépet a belső szervek közé.

...vagy gyomor helyett a még kézenfekvőbb mellimplantátum a veszélyes? <br>(fotó: fellowshipofminds.wordpress.com)

Az amerikai tv-csatorna emlékeztet arra, hogy az amerikai és az európai hatóságok az elmúlt évben többször utaltak arra: az több terrorszervezet - köztük az arab-félszigeti al-Kaida (AQAP), illetve annak jemeni szárnya olyan robbanóeszközök kifejlesztésén fáradoztak, amelyeket az emberi testbe rejthetnének, s így azok átjuthatnának az utasellenőrzéseknél használt fémdetektorokon.

Az amerikai hatóságok hivatalosan nem figyelmeztettek ilyen terrorcselekmények veszélyeire. Peter Boogaard, a belügyi tárca szóvivője hétfőn este közzétett közleményében azt hangsúlyozta, hogy "nincs jelzésük bármiféle különleges, hitelt érdemlő Amerika-ellenes fenyegetésről vagy összeesküvésről bin Laden halálának egyéves évfordulójával összefüggésben".

Kapcsolódó hírek