Tevékenységoptimalizáló rendszert fejleszt egy szegedi cég

MTI/iho   ·   2014.04.22. 19:57

Váli Gábor, a cég operatív igazgatója elmondta: a projekt célja egy komplex módszertan és kiszolgáló rendszer kifejlesztése, amelynek alkalmazásával automatizálható az egyes szolgáltatók, elsősorban a taxi-, a futár-, és a szállítmányozó társaságok optimális járművezénylése. A Digital Kft. mintegy 105 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert el a Piacorientált kutatás-fejlesztési tevékenység támogatása című pályázati kiíráson az Új Széchenyi Terv keretében – tette hozzá a szakember.

A projekt novemberben zárul. Váli Gábor kifejtette: a hagyományos GPS-alapú rendszerektől eltérően a kifejlesztendő módszertan szubjektív szempontokat is figyelembe tud majd venni, ilyen a forgalom nagysága, a közlekedési szokások, a napszak, az ügyfelek várakozási idejének minimalizálása, a gépjárművek egyenletes kihasználása és az azokat befolyásoló tényezők is, mint például az időjárási események.

Kiemelte: a rendszer alkalmazása a flotta logisztikáját, működését hatékonyabbá, eredményesebbé teszi. Segítségével a szolgáltató társaságok számára ki lehet alakítani egy biztonsági rendszert is, amellyel vészhelyzet esetén azonnal azonosítható, hogy hol tartózkodik a jármű.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek