Tie nem hagyta magát

iho   ·   2014.04.12. 19:00
tie0

Majdnem két kilométeren át követte egy New York-i kutya az elővárosi vonatot – jelentette be a közlekedési hatóság és a helyi állatotthon. A Tie névre hallgató németjuhász-skótjuhász keverék Bronxban fedezte fel a szerelvényt, amelyet a Harlem folyó feletti vasúti hídon át egész Manhattanig követett

Végül nem lett baj a nagy rohanásból. A képre kattintva galéria nyílik (fotó: dailymail.co.uk)

Közel két kilométeres folyamatos sprint után Harlem megállónál tudták csak a közlekedési hatóság rendőrei a hároméves kutyát lecsalogatni a sínekről. Tie kicsit bicegett, egyébként jó állapotban volt – idézte a Daily Mail Luis Alvarez rendőrt. „Eleinte ijedtnek tűnt, de aztán csóválni kezdte a farkát. Nekem is van kutyám, ebből láttam, nagyon barátságos jószággal találkoztunk. Ha a gazdája nem jön érte, én viszem haza, három lányom van, nagyon szeretnének még egy kutyát” – mesélte Alvarez.

A kutya a nevét a síneket összekötő vasúti talpfákról kapta, amelyek közé néha beakadt a lába, ám mindig sikerült kimásznia közülük. Mivel Tie sem nyakörvet, sem más azonosítót nem viselt, a kaland után állatotthonba került, majd örökbe adják, ha gazdái nem jelentkeznek.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek