Tisza-gáton tekerhet Kőtelek és Tiszasüly között

MTI/iho   ·   2014.12.24. 13:24

A 680 millió forintos beruházás az Európai Unió és a magyar állam támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával, a Széchenyi 2020 keretében valósult meg. A kerékpárút 11,8 kilométer hosszú, 3 méter széles, és az EuroVelo nemzetközi kerékpárút-hálózat 11. számú útvonalához tartozik – közölte a projekt kommunikációját végző Szféra Tisza Kft. az MTI-vel. A kivitelezés során három helyen alakítottak ki pihenőhelyet, ahol tájékoztató táblák igazítják el a kerékpáros turistákat.

A beruházás a térségben élők árvízbiztonságát is növeli, mert a burkolt árvízvédelmi töltésen a gátak ellenőrzése, az árvízi jelenségek észlelése, valamint az ellenük szükséges védekezés az időjárástól függetlenül, jelentős időmegtakarítással jár. A mostani fejlesztéssel 234 kilométerre nőtt a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság működési területén az olyan, burkolattal ellátott árvízvédelmi töltésszakaszok együttes hossza, amelyek kerékpárútként is használhatók.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek