Tisztújító közgyűlést tartott a Magyar Gépjárműipari Egyesület

MTI/iho   ·   2022.05.26. 18:20

Krisztián Róbertet, a Magyar Suzuki Zrt. operatív igazgatóját választotta a Magyar Gépjárműipari Egyesület elnökévé a szervezet tisztújító közgyűlése, a felügyelő bizottság elnöke Urbán László, a Magyar Suzuki Zrt. vezérigazgató-helyettese maradt.

A közgyűlésen Pintér István, az egyesület elnöke és Kilián Csaba ügyvezető főtitkára beszámolt az érdekképviselet 2021. évi tevékenységéről és gazdálkodásáról.

Kiemelték, az elnökség négy éve alatt – 2018 és 2021 között – a Magyar Gépjárműipari Egyesület (Mage) érdekképviseleti munkája, ismertsége tovább erősödött. Ez idő alatt tizennyolc új vállalat csatlakozott a szervezethez. A legjelentősebb magyarországi autóipari rendezvényeknek az egyesület társszervezője, így az Automotive Hungary Kiállítás és Konferenciának, valamint a Portfolio-Mage járműipari konferenciának.

A beszámolót követően döntöttek az új elnökségi és felügyelő bizottsági tagokról.

A Mage jogelődjét 1998 decemberében alapította az országban működő tíz legjelentősebb nemzetközi és magyar járműipari szereplő, 2014-ben egyesületté alakult.

A hazai autóipar érdekvédelmi szervezetének hatvanhárom tagvállalata, köztük a Magyar Suzuki Zrt., Audi Hungária Zrt., Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft., Opel Szentgotthárd Kft., negyvenkilenc beszállító és tíz pártoló tagja van. A teljes hazai gépjárműipari össztermelés nyolcvan százalékát, az autóipari kutatás-fejlesztési (K+F) beruházások értékének kilencven százalékát a Mage tagvállalatok adják. Az általuk foglalkoztatottak száma meghaladja a 90 ezret.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek