Tizenhét újszerű Mercedesszel bővül a győri buszállomány

MTI/iho   ·   2020.01.08. 12:20
400px_merci_buszok_gyor

Összesen tizenhét új, klímával felszerelt városi autóbusszal erősíti Győr helyi közlekedését a Volánbusz Zrt. A tavaly májusban beszerzett alacsonypadlós, kéttengelyes, városi közlekedésre kialakított autóbuszok összesen huszonhat ülő és hetvennyolc álló utast szállíthatnak. A kisgyermekesek, valamint a segítséggel élők utazását a második utasajtónál kihajtható rámpa, illetve a babakocsik és kerekesszék elhelyezésére alkalmas terület segíti. Az autóbuszokba Euro-VI környezetvédelmi besorolású motort, automata sebességváltót és a lassítás közben keletkező mozgási energiát elektromos árammá átalakító egységet építettek.

Tizenhét, gyakorlatilag új, tavaly május óta Kecskeméten szolgáló Mercedes busz áll forgalomba a napokban Győrben (fotó: Baon.hu)

A RIR-367–383 rendszámú kocsik a napokban állnak forgalomba Győrben. A buszokat tavaly májusban állította üzembe Kecskeméten a DAKK Zrt., a megyeszékhely helyi közlekedését azonban 2020. január 1-jétől már az önkormányzat irányítja, így a tizenhét Mercedest Győrbe csoportosította át a jogutód Volánbusz.

Ungvári Csaba, a Volánbusz Zrt. üzemeltetési vezérigazgató-helyettese közölte: a vállalat három éven belül a teljes buszállományának ötven–hatvan százalékát szeretné új járművekre cserélni az országban. Fekete Dávid, Győr alpolgármestere arról tájékoztatott, hogy várhatóan fél éven belül további huszonkét új csuklósbusz is a megyeszékhelyre érkezik, amellyel a járműpark mintegy negyven százaléka fog megújulni. A járműbővítés az első lépés a győri tömegközlekedés megújításának útján, és az új járművek minőségi ugrást jelentenek a szolgáltatásban.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek