Több állóhelyet az ULF-okba!

iho   ·   2014.02.02. 08:45
IMG_1672s

A Wiener Linien nemrég a Facebook-oldalán jelentette be, hogy a 2012 őszén átalakított villamosokhoz hasonlóan idén újabb kilencven példányból szerelnek ki ülőhelyeket, hogy több állóhely legyen a kocsikban. Az ULF villamosok hírhedtek a kevés állóhelyükről, és így az utascsere lassúságáról.

Innen három sor ülést kiszedve igazi táncteremmé alakul a villamos beltere<br>(fotó: Berky Dénes)

Ennek érdekében két kocsiból kiszereltek kétszer három dupla ülést, így az ajtókkal szemben jóval nagyobb teret biztosítva az utasoknak. Az első kocsi 2012 őszén a 43-as vonalon, a Schottentor és Neuwaldegg között húzódó igen forgalmas viszonylaton, a másik 2013 tavaszán állt forgalomba a hatos vonalon, amely a leghosszabb és az egyik legforgalmasabb vonal Bécsben. Azóta a két vonalon a villamosok bizonyítottak, gyorsabb utascsere és több férőhely az eredmény, így a Wiener Linien úgy döntött, hogy összesen kilencven ULF típusú villamost alakítanak át ily módon.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek