Több orosz lopakodó áll szolgálatba

iho   ·   2014.02.28. 15:20
nuclear-submarine-undergoing-seacim

Ezt Viktor Chirkov, a haditengerészet parancsnoka jelentette be azon a szentpétervári ünnepségen, amelyen ünnepélyesen elkezdték a Krasnodar nevű új dízel-elektromos tengeralattjáró építését a Fekete-tengeri flottának.

A tervek szerint a csapat teljesen önellátó lesz. Állandó feladata lesz Oroszország határainak őrzése, hogy a legkisebb fenyegetés se történhessen meg. Tavaly májusban egy különleges csoport jött létre, amely felügyeli a távoli flotta műveleti mozgásait.

Ezen a ponton, a Földközi-tenger keleti részén tizenkét hadi- és támogató hajó van, beleértve a „Pjotr Veliki” nagy nukleáris rakéta cirkálót, és a nehéz Koznyecov repülőgép-hordozó cirkálót. Ezek a hajók a mai napig jól ellátták a védelmi feladatokat, ezek biztosították – a kínai haditengerészettel együtt – a szíriai vegyi fegyverek elszállítását is – állította a parancsnok. „A jövőben ez lesz a leghalkabb és legerősebb tengeralattjáró a Fekete-tengeri flottában” – jelentette ki Chirkov.

A haditengerészet parancsnoka azt is elmondta: Oroszország terveiben szerepel még egy nem nukleáris új tengeralattjáró generáció megépítése is 2050 előtt. Ezek még nehezebben felfedezhetőek lesznek az ellenség számára.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek