Több pénz jut a közútkezelésre

iho   ·   2016.02.18. 12:59

Az erről szóló szerződést február 18-án, ünnepélyesen írta alá a Nemzeti fejlesztési Minisztérium részéről Tasó László államtitkár, és Nemes-Nagy Tibor, a Magyar Közút vezérigazgatója. A kormány döntése értelmében 2016-ban 60, 2017-ben 73, 2018-ban 80, 2019-ben 88, 2020-ban 98 milliárd forintot különítenek el a központi költségvetésben közútkezelési célokra, február végéig elkészül a minisztériumban a középtávú felújítási program az országos gyorsforgalmi, fő- és mellékúthálózatra. A javaslat elfogadása esetén 2017-től évente mintegy ezerkétszáz kilométernyi útszakasz újulhat meg az országban. Emellett a kormány döntött egy bruttó hatvankilencmilliárdos kompley útfelújítási programról, a közútkezelő feltételes közbeszerzésekkel már megkötötte a szerződéseket, így tavasszal elkezdődhetnek a munkálatok – áll a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium sajtóközleményében.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk!Az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső idén újra elinduló Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

Kapcsolódó hírek