Török 737-es kényszerleszállása Ferihegyen

MTI   ·   2013.01.28. 22:51
cim2

Kényszerleszállást hajtott végre egy török utasszállító gép hétfő este a Budapesten, a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren - közölte a Budapest Airport kommunikációs igazgatója.

Hardy Mihály elmondta, hogy a Turkish Airlines Boeing 737-800 típusú gépe egyhajtóműves leszállást hajtott végre, de egyelőre nem tudni, hogy ennek oka műszaki hiba volt-e. Az Isztambulból Düsseldorfba tartó járaton 156 utas és 6 fős személyzet tartózkodott. A gép műszaki átvizsgálása után dől el, hogyan és mikor utazhatnak tovább.

A kommunikációs igazgató azt is elmondta, hogy a gép Törökszentmiklós térségében használt el annyi kerozint, hogy megfelelő tömeggel tudjon leszállni. A gép a leszállást követően az állóhelyre is saját erőből gurult be.

A gép a 31 jobb pálya felé közelít (Flightradar screenshot, Béres Márton)

Az előírásoknak megfelelően „várható légijármű-esemény” miatt teljes készültséget rendeltek el a reptéren, de mivel a kényszerleszállás sikeres volt, vélhetően ezt hamarosan feloldják – mondta Hardy Mihály.

Kapcsolódó hírek

Repülés Légiközlekedés

Tükröm, tükröm!

iho/repülés   ·   2024.04.16. 16:00

Micsoda ötlet! A koreai fapados Jin Air tükröket szereltetett a fedélzeti poggyásztartókba. Nem kell már az ülésen tipródni, hogy kiderüljön, van-e még hely a csomagunknak.