Tovább erősödik a Rail Cargo Hungaria vontatási kapacitása

iho   ·   2018.05.07. 13:45
tau80

Hét újabb mozdonnyal bővült a Rail Cargo Hungaria flottája. A piacvezető árufuvarozó vasúttársaság vontatási kapacitása ezzel harminckét Taurus mozdonyra bővült. A Rail Cargo Group magyarországi leányvállalata száznyolcvan mozdonyvezetőt foglalkoztat. A flotta közlekedtetéséhez szükséges szakemberek utánpótlásának biztosítása érdekében az RCH önálló mozdonyvezetői gyakornoki programot indított, amelynek keretében májusban harmincegy fiatal kezdi meg felkészülését erre a hivatásra.

A Rail Cargo Hungaria gyakornokai (fotók: RCH)

A Rail Cargo Hungariának a vontatási kapacitás erősítése stratégiai fontosságú. Az újonnan érkezett mozdonyok bevetésével a társaság eredményesen tud hozzájárulni a fuvarigények teljesítéséhez, a minőségi szolgáltatásnyújtás elősegítéséhez, valamint a küldemények gördülékeny továbbításához.

Újabb hét Taurus érkezik az országba

Az ÖBB a Rail Cargo Group nemzetközi erősítését újabb mozdonyok beszerzésével támogatja. A mozdonypark 1293-as sorozatszámú Siemens Vectron vontatójárművekkel egészül ki. A többlet mozdonykapacitással az RCG felkészült a további expanzióra. Az új Vectronok lehetővé teszik a saját vontatási kapacitás bővítését Európában, így a jelenlegi hatósugarat a vállalatcsoport képes kiterjeszteni észak–dél irányba, Németországtól a Balkánon át egészen Törökországig, és a Kaszpi-tengeren túl Oroszország és Kína irányába.

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek