Tovarisi, druzsba!

MTI/iho   ·   2016.07.13. 16:16

Az orosz AO Vertoljoti Rosszijivel kötött szerződést a Honvédelmi Minisztérium (HM) négy Mi-17-es helikopterének ipari nagyjavítására. A HM korábban védelmi beszerzési eljárást kezdeményezett a szállító helikopterek ipari nagyjavítására. A nyílt beszerzésben lefolytatott eljárás eredményeként július 7-én kötötték meg a szerződést az orosz céggel az ipari nagyjavítására, amelynek értéke csaknem négymilliárd forint. A munkát a Novoszibirszki Légijármű Javító Üzemben végzik el. A szerződés annak hatálybalépésétől számított 24 hónapra szól, a teljesítési határidőket az egyes helikopterek javításba adásától számított tíz hónapban rögzítették. A javítások után, az új „helikopterképesség” kialakításáig, az átmeneti időszakban is biztosított marad a szükséges „helikopterképesség”. A HM szerint a mostani megállapodással a rendelkezésre álló fedezet függvényében a leggazdaságosabb megoldást sikerült elérni.

Korábban a HM Beszerzési Hivatalának honlapján tették közzé a Mi-17-es helikopterek ipari nagyjavítására kiírt ajánlati felhívásokat. Az eredeti felhívás öt helikopter javításáról szólt, de a kiírás rögzítette, hogy az ajánlatkérő a rendelkezésre álló fedezet függvényében legalább négy helikopter ipari nagyjavításának megrendelésére vállal kötelezettséget. Ezzel együtt gyártmányonként az adott szolgáltatás nettó értéke harminc százalékának megfelelő előleget is fizetnek. Ezért viszont a nyertes ajánlattevő köteles az igénybejelentése alapján folyósítandó előleg összegének megfelelő mértékű biztosítékot nyújtani.

A kiírás szerint a Mi-17-es helikopterek nagyjavítására március 11-ig várta az ajánlatokat a HM.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek