Tragikus szabályszegés ismét orosz vizeken

iho/hajózás   ·   2011.07.31. 10:35
kiskep

Három héttel az 1955-ben gyártott Bulgaria katasztrófája után ismét szerencsétlenül járt egy orosz felségjelzésű személyszállító hajó. A Lasztocska nevű, 17 méter hosszú sétahajón a BBC értesülései szerint 17 fő utazott, eddig öt ember holttestét emelték ki a vízből a mentőcsapatok. Születésnapi partit tartottak a hajó fedélzetén. A baleset helyi idő szerint két perccel éjjel egy óra előtt következett be.

A rendkívüli helyzetek minisztériumának egyik illetékese, Jurij Besegyin sajtónyilatkozatában elmondta, hogy az előzetes vizsgálatok eredménye szerint a Moszkva folyón érvényes közlekedési szabályok megszegése miatt ütközött a sétahajó egy lehorgonyzott uszálynak. Ugyanakkor az MTI információi szerint a folyó érintett szakaszán rendkívül rosszak voltak a látási viszonyok és a túlélők elmondása szerint műszaki hibákkal küzdött a hajó személyzete.

Tisztázatlan a sétahajó utasainak nemzetisége: egyes hírek szerint két török állampolgár is a járművön utazott. Az öt áldozat mellett hét túlélőt mentettek ki a vízből a segélycsapatok, egy utas kiúszott a partra, négy embert még keres a moszkvai vízirendőrség.

Kapcsolódó hírek