Tranzitbuszok Allison-váltókkal Pekingben

iho/közút   ·   2015.12.20. 11:15
pekingbusz0

A teljes flotta mintegy 15 ezer autóbuszt számlál, a közlekedési vállalat már közel tizenöt éve az Allison automata váltókat választja beszerzéskor, nem véletlenül: a legfrissebb vezérlést alkalmazva az Allison váltók jobb vezethetőséget és magasabb váltási teljesítményt kínálnak. A működtetési igényeknek és a busz követelményeinek megfelelően az Allison egyénre szabott megoldásokat fejleszt annak érdekében, hogy a gazdaságosság és a teljesítmény legjobb kombinációját érje el.

Az Allison Torqmatic® Series automata sebességváltóval felszerelt buszokban a legújabb vezérlés található, amely jobb vezethetőséget és magasabb váltási teljesítményt biztosít (fotó: Allison Transmission)

A Pekingi Közösségi Közlekedési Vállalat technikusai szerint az Allison sebességváltók automatikusan kapcsolnak, ezzel lehetővé teszik, hogy a váltó alacsony sebességtartományban is magasabb fokozatban maradjon, ezáltal optimális fogyasztást érhetnek el. Az „üresben stop” funkció pedig csökkenti, vagy ki is küszöböli a motor terhelését, amíg a jármű áll, tovább csökkentve a fogyasztást. Ezek eredménye pedig az lesz, hogy az Allison váltóval szerelt buszoknak maximális üzemanyag-hatékonyságot, csökkenő a kipufogógázuk, amely egyáltalán nem utolsó szempont az „örök szmog városában”.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek