Túlfutásos kényszerleszállás, két halott Oroszországban

iho   ·   2019.06.27. 13:30
an24_cim

Kényszerleszállás közben Nyizsneangarszk repülőterén lerohant a pályáról és egy épületnek ütközött az Angara Airlines An-24-ese. A kéthajtóműves, légcsavaros-gázturbinás gépen – ezt a típust egyébként Magyarországon is használták valaha, elsősorban VIP-repülésekre – 43 utas és négyfőnyi személyzet volt, Ulan Ude felől érkezett, és az 1600 méteres 22-es pályáról jobbra tért le, az AvHerald ábrája szerint már a küszöb után ütközött a szennyvízkezelő épületébe.

A földetérés után nem sokkal a gép már letért a betonról, legalábbis ez vehető ki a térfigyelő felvételén<br>(forrás: youtube)

Az ütközés után a gép kigyulladt és nagyrészt elégett, az utasokat sikerült kimenteni de a kapitány és a fedélzeti szerelő életét vesztette. A kapitánynak 15700, a másodpilótának 6315 repült órája volt. A személyzet a repülőtértől mintegy 30 kilométerre jelezte az irányításnak, hogy leállt a bal hajtómű.

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek