Tűzoltóautó karambolozott Székesfehérvárnál

MTI   ·   2012.01.04. 11:41

Tűzoltóautó és személygépkocsi ütközött szerda délelőtt a 7-es főúton Székesfehérvár határában, az agárdi lehajtónál. A tűzesethez tartó, védett úton haladó, megkülönböztető fény- és hangjelzést használó tűzoltóautónak az elsődleges információk szerint nem adta meg az elsőbbséget egy személygépkocsi, és balra, nagy ívben elé kanyarodott. Személyi sérülés nem történt.

A helyszínelés és a műszaki mentés alatt az érintett útszakaszon változó irányban engedik át a forgalmat.

A balesetet szenvedett szer a székesfehérvári tűzoltóság Mercedes 1234 Rosenbauer TLF 4000 AT típusú, egyes számú fecskendője. Az ütközés nem volt nagy erejű, az autóban és a felszerelésében sem keletkeztek komolyabb károk. Az autó vonulóképes maradt, a baleset helyszínét is önerőből hagyta el, mondta el az iho kérdésére a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyeletese.

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője a korábbi információkat pontosítva azt közölte: a két jármű nem az elsőbbségadás elmulasztása miatt ütközött össze. A fény- és hangjelzést használó tűzoltóautó egy kocsisor előzése közben áttért a szemközti sávba, ahol két személyautó ment vele szemben. Az egyik az érkező tűzoltóautót észlelve átment a külső sávba, a másik személygépkocsi viszont, bár annak a vezetője is ki akart térni, már nem tudott besorolni.

A karambolban senki nem sérült meg. A személyautó defektet kapott, 130 méteres csúszás után állt meg. A helyszíni szemle és a műszaki mentés idején az érintett útszakaszon fél pályán haladt a forgalom.

Kapcsolódó hírek