Udvarnál ismét átengedik a kamionokat

MTI   ·   2012.02.05. 16:21

A horvát hatóságok vasárnap délutántól átengedik azokat a kamionokat, amelyek már két napja vesztegelnek a határon a szomszédos országban kialakult hóhelyzet miatt – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Mintegy félszáz kamionos rekedt az Udvar-Dubosevica határátkelőnél, számukra megnyitották Udvar település művelődési házát, hogy a sofőröknek a hidegben ne kelljen járműveikben várakozniuk, ugyanis fogytán volt az üzemanyaguk. A horvát hatóságok időközben úgy döntöttek, hogy délutántól engedélyezik számukra a határátlépést, így a kamionosok továbbmehetnek.

A szóvivő közlése szerint a horvát hatóságok kora délután az összes átkelőt megnyitották a kamionok és a teherautók előtt, amelyek a személyautókkal együtt már várakozás nélkül tudnak belépni Horvátországba. Ugyanakkor a horvát hatóságok ellenőrizhetik, hogy a járműveknek van-e hóláncuk.

Kapcsolódó hírek

Ellátási lánc Vasút Szállítmányozás Nagyvasút

Lengyel kamionokkal szállítják el az Eperjeske-Rendezőn rekedt orosz tehervagonokat

iho/vasút   ·   2024.04.08. 12:35

Az Ukrajna elleni támadás megindulásakor az Oroszországi Vasutak többezer vasúti teherkocsija rekedt külföldön, Magyarországon, a záhonyi átrakókörzetben körülbelül nyolcszáz. Tavaly nyári nagy elszállítási hullámuk után újra konvojban közlekednek a szétszerelt vagonokkal megrakott trélerek.