Új biztonsági szolgáltató a reptéren

iho   ·   2014.12.16. 14:00
cim2

A Budapest Airport hosszú távú szerződés keretében veszi igénybe a terminálok közúti előterén a Hori-Zone Security szolgáltatását. A Hori-Zone szolgáltatása elősegíti, hogy a repülőtér magasabb szintű biztonságot nyújtson az utasoknak, és visszaszorítsa a közúti személyszállításban illegálisan tevékenykedő szereplőket, olvasható a Budapest Airport közleményében.

A sikeres három hónapos próbaidőszakot követően, miután az illegális taxisok által felszámolt magasabb fuvardíj és arrogáns viselkedésük miatti utaspanaszok számának stabil csökkenését eredményezte, a Budapest Airport úgy döntött, hogy hosszú távú megállapodást köt a Hori-Zone Security-vel, a továbbiakban is biztosítva ezzel az utasok számára a biztonságosabb repülőtéri környezetet.

(fotók: BA)

A Hori-Zone hoszteszei és biztonsági őrei tájékoztatják az érkező utasokat a legális közúti személyszállítókról, közreműködnek a szerződéses taxi-szolgáltató pultjánál történő sorképzés irányításában, és figyelmeztetik az utasokat az illegális taxisok igénybevételének veszélyeire.

A Repülőtér Rendje kimondja, hogy illegális üzleti tevékenység nem folytatható a repülőtér területén, és a szabályt megsértő bármely személy ellen a lehető legnagyobb szigorral kell fellépni, ellenük eljárást indítani. Ezen kívül, amikor az illegális tevékenységet folytatók be is csapják a turistákat, az rontja az egész ország megítélését. A szóban forgó tevékenységek a fővárosi taxi-rendeletben foglaltakat is megsértik.

Míg a Budapest Airport egyedül nem tudja megakadályozni a nem kívánatos incidenseket, a biztonsági szolgáltató (Hori-Zone) fellépése sokkal jobb eredményeket hozhat, és lehetővé teheti, hogy a Budapestre érkező utasokat a jövőben ne érjék zavaró, kellemetlen élmények a repülőtéren. A Hori-Zone hosszú távú megbízása csak az első lépés a repülőtér akciótervében, amely az engedéllyel rendelkező repülőtéri szolgáltatók üzleti érdekeit sértő illegális üzleti tevékenységek visszaszorítását célozza a terminálokon, hogy azok a továbbiakban ne ronthassák az utazási élményt.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek