Új buszok Tatabányának, ötmilliárdért

iho/közút   ·   2017.07.19. 16:45
tatabanya_kislid
A támogatásról szóló okiratot Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára adta át a város polgármesterének. Schmidt Csaba, Tatabánya polgármestere közölte, a tömegközlekedés megújítására odaítélt támogatásból 41 új buszt szereznek be, és 2018 elejétől a T-Busz Kft., a város saját cége működteti a tömegközlekedést.

Kupi Gábor, a T-Busz Kft. ügyvezetője elmondta, a támogatásból 14 csuklós és 23 szóló, valamint 4 elektromos buszt vesznek – emellett minden megállóban és járművön valós idejű utastájékoztatás lesz, utazástervező mobiltelefonos applikációt készítenek, valamint új telephelyet is építenek.

Tatabányán naponta 23 ezer ember használja a tömegközlekedést, a most átadott forrás segítségével pedig 12 járatot indítana a városi közlekedésszervező cég. Hat járat időszakosan az ipari park csaknem tízezer munkavállalójának közlekedését segíti majd, illetve csúcsidőn kívül a városi tömegközlekedésben vesz részt – ismertette az ügyvezető.

Csepreghy Nándor az eseményen arról beszélt, hogy Komárom-Esztergom megye székhelye 2022-ig összesen 180-190 milliárd forint támogatást fordíthat fejlesztésre. Az összegből 70-77 milliárd forint a Modern városok program támogatása, 17-20 milliárd uniós támogatásokból érkezik, és mintegy 100 milliárdot nyerhet el az önkormányzat, illetve a helyi vállalkozások pályázati úton, más igénylőkkel versenyezve.

Ezután hosszú, kötelező eszmefutattás következett a Budapest-központú fejlesztéspolitikával történt szakításról és filizófiai fejtegetés arról, hogy a vidék Magyarországa mit érdemel, ennek közléséről terjedelmi okokból sajnos le kellett mondanunk.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek