Új elnök a Hungrail Magyar Vasúti Egyesület élén

iho/vasút   ·   2019.05.04. 15:00
homolya-robert-400

Május 3-ától Homolya Róbert, a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója a Hungrail Magyar Vasúti Egyesület új elnöke. Dávid Ilona, az egyesület 2016 júliusában megválasztott elnöke a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli minisztertől kapott új megbízatásával, a Volán-társaságok integrációjával járó megnövekedett feladatok miatt nem tudja tovább ellátni tisztségét.

Homolya Róbert a 2016 júliusa óra elnöklő Dávid Ilonát váltja a Hungrail vezetői székében (fotó: Hungrail)

Homolya Róbertet 2018. december 13-i közgyűlésén választotta elnökségi taggá a Hungrail. A pénteken megválasztott elnök 2017-től a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkáraként felügyelte a közlekedéspolitikát, 2018 augusztusától pedig ő tölti be a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatói tisztségét. Szakmai tapasztalata nagyban hozzájárulhat ahhoz, hogy az egyesület kormányzati szinten is sikeres szakmai érdekképviseletet folytathasson.

Az új elnök köszönetet mondott a tagság bizalmáért és megköszönte elődje munkáját. Az egyesület nemzetközi és hazai kapcsolatai sokat erősödtek Dávid Ilona elnöksége alatt; a Hungrail volt a házigazdája a 2016-os G4 (osztrák, szlovén, horvát, magyar), illetve a 2018-as V4+ vasúti felsővezetői találkozóknak. Az elnöki ciklus második évében megalakult Hungrail Vasútakadémia idén május 8-án már harmadszor rendezi meg konferenciáját, mely az őszi Magyar Vasút konferenciával együtt rövid idő alatt fontos tájékozódási ponttá, kihagyhatatlan eseménnyé vált a szakma szereplői számára.

Az egyesület meghatározó együttműködési megállapodásokat kötött többek közt a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatósággal, a ChinaCham Hungary Magyar–Kínai Gazdasági Kamarával, a Közlekedéstudományi Intézettel (KTI), a Magyar Vámszövetséggel, illetve a Magyar Vasúti Magánkocsi Szövetséggel, és fontos stratégiai partnere maradt az Innovációs és Technológiai Minisztériumnak (ITM), illetve az előző parlamenti ciklusban a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumnak (NFM).

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek