Új elnöke van a Magyar Gumiabroncs Szövetségnek

MTI/iho   ·   2014.12.09. 20:17

A szakember 2012 óta ügyvezető igazgatóként irányítja a Hankook Tire Budapest Kereskedelmi Kft.-t, amely 4 ország értékesítési tevékenységét fogja össze. Az új elnök, elődeihez hasonlóan, fontosnak tartja a szakmai érdekvédelmi szövetség tudásmegosztó szerepét és ismertségének növelését, emellett nagy hangsúlyt fektet a HTA társadalmi felelősségvállalásának erősítésére.

A Magyar Gumiabroncs Szövetség (Hungarian Tire Association - HTA) 2011-ben alakult 7 magyarországi gyártókapacitással, illetve képviselettel rendelkező nemzetközi gumiabroncsgyártó vállalat – az Apollo-Vredestein, a Bridgestone, a Continental, a Goodyear-Dunlop, a Hankook, a Michelin és a Pirelli - részvételével, egyben ők képezik a HTA tagságát, és első számú vezetői alkotják a szervezet elnökségét.

A gumiabroncs iparágban foglalkoztatottak száma Magyarországon közvetlenül mintegy 5 ezer fő, közvetve több mint 15 ezer fő. Az iparág belföldi értékesítése és exportja tavaly 402 milliárd forint volt.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek