Új funkciókkal bővült a MÁV app

iho   ·   2020.10.06. 12:00
mav_app

A MÁV mobilalkalmazás október elejétől újabb funkciókkal egészült ki. Bővül a megvásárolható vasúti bérletek köre, Ausztria után cseh és szlovák városokba is lehet már jegyet vásárolni, valamint erősebb lesz fizetésnél az ügyfélhitelesítés.

Bővül a megvásárolható vasúti bérletek köre is a dolgozó havi bérlettel, tanuló havi bérlettel és félhavi változataikkal – áll a vasúttársaság közleményében. A MÁV applikáció Bérletvásárlás menüpontjából a harmincnapos bérleteken felül megváltható lesz a havi és a félhavi dolgozó, valamint a tanulóbérlet is a MÁV-Start vonalaira. Az alkalmazáson keresztül vásárolt bérletekre nem vehetők igénybe a mentejegyekre érvényes kedvezmények.

A MÁV-Start nemzetközi jegyrendszerének megújítása újabb mérföldkőhöz érkezik. Október 2-ától Ausztria után már a Csehországba és Szlovákiába utazók is igénybe vehetik a Start menetjegyeket, és azt akár néhány kattintással megvásárolhatják a MÁV mobilalkalmazással, olyan egyszerűen, mint egy mozijegyet. A vasúttársaság így már három országba kínál teljesen papírmentes, sorban állás nélkül megvásárolható vonatjegyeket. A Start menetjegyek Budapestről Pozsonyba 9,50, Brnóba 13, Kassára 13,20, Prágába pedig húsz eurótól érhetők el, míg a Prágán túli cseh városokba 28 eurótól válthatók meg. Az osztrák utazásokhoz hasonlóan, itt is családbarát árral találkozhatnak a Start menetjegyet váltók, két felnőttel három gyerek utazhat együtt a másodosztályon kedvezményes öt eurós (első osztályon tíz eurós) áron. A közvetlen vonatok célállomásaira az ingyenes helyfoglalást is tartalmazó menetjegyek megvásárolhatók a MÁV alkalmazásból.

A júliustól bevezetett Start Ausztria menetjegyet három hónap alatt közel 38 ezer utas vásárolta meg, harminc százalékban a MÁV alkalmazáson keresztül. A Budapest–Bécs viszonylat mellett keresetté váltak a magyar és osztrák vidéki állomások közötti jegyek is.

(képek: MÁV)

Az új jegyek bevezetésével a korábbi CityStar-jegyek és a kirándulójegyek megszűnnek, de az előre megváltottak érvénytartamuk lejáratáig még felhasználhatók. A MÁV-Start a jegyvásárlás kényelmesebbé, biztonságosabbá és környezetbarátabbá tétele érdekében fejleszti online felületeit. A belföldi jegyértékesítésben egyre nagyobb arányt elfoglaló MÁV applikáción folyamatosan bővíti a nemzetközi jegyvásárlási lehetőségeket is. A MÁV-Start célja, hogy minél több úti cél felé – köztük Németországba, Romániába, Lengyelországba és Svájcba is – megvalósíthassa a teljesen papír- és érintkezésmentes jegyvásárlást.

Erősebb lesz az ügyfélhitelesítés az új fejlesztéseknek köszönhetően, amit az Európai Bank döntése nyomán, idén december 31-ig kell megvalósítani az online fizetéseknél. Az erős ügyfélhitelesítés azt biztosítja, hogy bárhol is történik a vásárlás, illetve a bankolás, csak a kártya használatára jogosult személy, vagyis a kártyabirtokos hitelesíthesse a tranzakciót.

(X)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Vasút Közút Nagyvasút Városi vasút Autóbuszközlekedés

Nem tudja, mennyiért veheti igénybe a közösségi közlekedést március 1-jétől? Akkor irány az ujtarifa.hu!

iho/vasút   ·   2024.02.21. 13:00

Tájékoztató weboldalt indított a MÁV–Volán csoport a március 1-jével induló új tarifarendszerről, melyen többek között az új bérletekről és kedvezményekről, a 24 órás napijegyekről, valamint a fővárosi agglomerációt érintő közlekedési változásokról lehet informálódni.