Új gumikeverék-gyártó üzem

iho/közút   ·   2012.07.10. 10:03

A légrugógyártással foglalkozó kft. telephelyén megvalósuló, tavaly decemberben elkezdődött beruházás 1,74 milliárd forintos költségvetéséből 1,2 milliárd forintot eszközök beszerzésére, 382 millió forintot egy új üzem és egy raktár létesítésére, illetve csaknem 100 millió forintot munkahelyek teremtésére fordítanak. Mindezt úgy, hogy a társaság 23 százalékos, vissza nem térítendő támogatást nyert el az Új Széchenyi Terv Komplex technológia fejlesztés és foglalkoztatás támogatása című pályázatán és közel 400 millió forintra számíthat az Európai Unió támogatásaként. A jelenleg 180 dolgozót foglalkoztató üzem a fejlesztés révén 25 fővel bővíti a munkavállalók számát.

A világ egyik legnagyobb autóipari beszállítójához, a Continental AG konszernhez tartozó ContiTech-nek nagy szüksége van az új keverékgyártó kapacitásra: az új üzem nemcsak a helyi légrugógyártás és a romániai Nagykárolyban (Carei) működő járműipari tömlőgyártó leányvállalat gumikeverék-igényét fogja kielégíteni, hanem a térség további megrendeléseit is.

A ContiTech Magyarországon összesen mintegy 3000 munkatársat foglalkoztat a nyíregyházi mellett a szegedi, a makói és a váci gyáraiban. Anyavállalata, a Continental, Budapesten és Veszprémben működtet gyárakat és Budaörsön értékesítési szervezetet összesen további 3100 alkalmazottal. A vállalat jelenleg a világ 45 országában 164 ezer embernek ad munkát, értékesítése tavaly elérte a 30,5 milliárd eurót.

Kapcsolódó hírek