Új kerékpárút épül Mezőtúron

MTI   ·   2017.10.06. 09:10

Mintegy bruttó 750 millió forintból épülhet kerékpárút Mezőtúron, a beruházás teljes mértékben a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében nyert vissza nem térítendő európai uniós támogatásból valósul majd meg – közölte a Jász-Nagykun-Szolnok megyei település polgármestere.

Herczeg Zsolt (Fidesz-KDNP) tájékoztatása szerint a Magyar Közút Nonprofit Zrt. bevonásával konzorciumi formában megvalósuló beruházással a jelenlegi mintegy tíz kilométeres kerékpárút hossza megduplázódik. A kelet-nyugati kerékpárút építésére bruttó csaknem 450 millió forintot, az észak-déli kerékpárút létesítésére mintegy bruttó 300  millió forintot nyert az önkormányzat TOP-os forrásból. Ez utóbbi projekt tartalmazza  a Hortobágy-Berettyón lévő gyaloghíd felújítását is. Herczeg Zsolt elmondta: jelenleg a tervezés zajlik, a kivitelezés várhatóan 2018 nyár elején kezdődik, a beruházás várhatóan 2019 nyarán valósul meg. A polgármester szólt arról, hogy a projektek fontos célkitűzése a fenntartható közlekedés feltételeinek megteremtése, a balesetveszély csökkentése. A beruházások hozzájárulnak a településkép javításához, a népességmegtartó erő növeléséhez. Elősegítik továbbá a szén-dioxid kibocsátás és a zajterhelés csökkentését, valamint megkönnyítik a városi lakosság munkába járását, javítják a munkahelyteremtés feltételeit.

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek