Új konténerhajókat szerez be a CMA CGM

iho/hajózás   ·   2017.09.21. 13:45
400px_cmacgm_georg_forster

Hogy tudják tartani a tempót a piac növekedésével, a CMA CGM igazgatótanácsa kilenc, egyenként huszonkétezer TEU, vagyis húsz láb (körülbelül hat méter) hosszúságú fém konténer szállítási kapacitású konténerszállító hajó vásárlásását hagyta jóvá. Az első járműveket 2019 végén vehetik át. A vállalat szerint a hajókkal tovább csökken majd az egységnyi szállítási költség, kiváltképp az Ázsia és Európa közötti útvonalakon.

Kilenc új konténerszállító óriással bővül 2019 végétől a CMA CGM flottája (fotó: CMA CGM)

A CMA CGM Csoport jelenleg több mint százhatvan országban van jelen. A világszerte megtalálható, összesen 755 irodájában több mint huszonkilencezren dolgoznak, csak Franciaországban négyezer-ötszázan. A vállalat meglehetősen fiatal és eléggé változatos vízijármű-flottát üzemeltet: négyszáznegyvenöt hajójuk a világ ötszázhuszonegy kereskedelmi kikötője közül több mint négyszázhúszat használ. 2016-ban 15 millió 600 ezer TEU-kapacitást szállítottak kétszáznál is több útvonalon közlekedve – írja a Logistik Express.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek