Új logisztikai központok nyíltak Pécsen és Dunaharasztiban

MTI/iho   ·   2021.12.19. 12:00
00_rabn_logisztika

Összesen mintegy 40 ezer négyzetméter területű raktárat helyezett üzembe a Raben Trans European Hungary Kft.

A dunaharaszti székhelyű, az új fejlesztésekkel immár öt telephelyen 70 ezer négyzetméternyi raktárkapacitással működő cég közleményében ismertette: az új beruházások csaknem száz új munkahelyet teremtettek, így a Raben Kft. jelenleg 410 embert foglalkoztat Magyarországon.

Dunaharasztiban mintegy 30 ezer, Pécsen pedig több mint 10 ezer négyzetméteres új logisztikai központ kezdte meg működését. A dunaharaszti létesítmény az élelmiszeripari termékeket gyártó és forgalmazó cégek számára ideális a szabályozott hőmérséklete miatt, a pécsi központ pedig adó- és vámraktári engedélyei révén jövedéki termékek tárolására és kezelésére is alkalmas.

Árvai Csaba, a társaság ügyvezető igazgatója az MTI-nek eljuttatott közleményben hangsúlyozta: portfóliójuk bővítésével piaci pozíciójukat is erősíteni szeretnék. A cég jövő évi tervei között az új raktárak szabad kapacitásainak feltöltése mellett egy új, 3000 négyzetméteres – további 15–20 fős létszámnövekedést is eredményező – győri logisztikai létesítmény átadása és beüzemelése szerepel.

A Raben-csoport a raklapos gyűjtőszállítmányozás és a raktárlogisztika területén egyaránt jelentős piaci szereplő Európában, ahol tizennégy országában tevékenykedik. Több mint százhatvan telephelye van, mintegy 1 millió 300 ezer négyzetméternyi raktárterületet üzemeltet, és naponta több mint kilencezer kamiont indít útnak. A Raben Kft. a cég közlése szerint 2020-ban 9 milliárd 700 millió forintos nettó árbevétel mellett 206 millió forintos adózott eredményt ért el, míg egy évvel korábban 8 milliárd 600 millió forintos bevételt szerzett 93 millió forintos veszteség mellett.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek