Új logisztikai központot épít a UPS Magyarország Vecsésen

iho/közút   ·   2016.06.20. 14:21

Új logisztikai központot épít kétmillió dollárból a UPS Magyarország Vecsésen - közölte a UPS Magyarország Kft. hétfőn az MTI-vel. Az új központ 5200 négyzetméteres munkaterülettel rendelkezik majd, ez közel a háromszorosa a jelenlegi vecsési létesítmény alapterületének, feldolgozási kapacitása pedig csaknem eléri a háromezer darab csomagot óránként. A fejlesztés révén a UPS Magyarország kiscsomag-üzletág és a teheráru-üzletág központjai egyetlen létesítménnyé olvadnak össze, így a cég több mint száznegyven alkalmazottat foglalkoztat majd egy helyen. A központok személyzete 2016 decemberében költözhet az új épületbe, amely 2017 januárjától üzemel majd. A közlemény idézi Jim Kearney, a UPS magyarországi vezetőjét, aki kifejtette: ez a beruházás bizonyítja a UPS elkötelezettségét Magyarország iránt, és a vállalat magyar gazdaságba vetett bizalmát.

A UPS 1989-ben az In Time Kft. szállítási szolgáltató képviseletén keresztül lépett a magyar piacra. Saját leányvállalatát 1997 novemberében alapította meg. 2013-ban a UPS felvásárolta a Cemelog Zrt.-t, Közép- és Kelet-Európa legnagyobb gyógyszer-logisztikai vállalatát. A UPS több mint háromszázötven embert foglalkoztat Magyarországon hét létesítményében, szállítmányozási flottája közel nyolcvan járművel rendelkezik, kiscsomag-szállítást, ellátásilánc-megoldásokat és gyógyszerlogisztikai-szolgáltatásokat nyújt. A UPS globális piacvezető logisztikai cég, az atlantai székhelyű vállalat több mint kétszázhúsz országban és körzetben van jelen. A nyilvánosan elérhető cégadatok szerint a UPS Magyarország Kft. a 2015-ös lezárt üzleti évben 22,396 milliárd forintos árbevételt ért el, ami 3,874 milliárd forinttal haladta meg a 2014-es teljesítményét. A cég az adózás után a tavalyi üzleti évben 13,112 millió forint nyereséggel zárt, ami 7,578 millió forinttal maradt el az előzőtől.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk! Az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső idén újra elinduló Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

Kapcsolódó hírek