Új partnerekkel gyorsítja szolgáltatásait az Unito

iho   ·   2015.11.30. 16:15
400px_unito_post_gebruder

Az osztrák Unito online kiskereskedés optimista a jövőt illetően, a teljes logisztikai lánc optimalizálása, különösen a vásárlók kiszolgálását végző utolsó láncszem felgyorsítása érdekében végrehajtott befektetések miatt. A cég két éven belül felére csökkentette a szállítási időt, és profitot termelt a csomagszállítási piacon tapasztalható megnövekedett versenyből. Az Unito október óta az Osztrák Postával is együttműködik, ennek köszönhetően gyorsabbá vált a vásárlók kiszolgálása, a szombati és a huszonnégy órában történő szállítás pedig döntő versenyelőnybe helyezte a kiskereskedést.

Az Unito szeptember elsején új partnert köszöntött a Gebrüder Weiss-t: a logisztikai vállalat szolgáltatásit használva az Unito tovább fejlődhet a nehéz és nagyméretű háztartási gépek, fogyasztói elektronikai cikkek és bútorok országon belüli szállításának stratégiai szegmensében. A vezetőség évente százezernél is több szállítmánnyal számol.

Az Unito az Osztrák Postával és a Gebrüder Weiss-szal gyorsítja szállításait. Balra az Unito vezérigazgatója, Harald Gutschi. (fotó: Logistik Express)

Az Unito-csoport vezérigazgatója, Harald Gutschi szerint az e-kereskedelemben tapasztalható verseny messze túlmutat szimplán az árstratégián, mivel a vásárlói döntések során a szállítási és kiszállítási idők kiemelt fontossággal bírnak. Ennélfogva a gyors szállítás központi szerepet játszik az Unito folyamatos optimalizációs folyamatában. Minél gyorsabb a szállítás, annál alacsonyabb a hozamkvóta.

A salzburgi és grazi központú Unito Group az Otto Group részét alkotó Baur Group leányvállalata. Az Unito Ausztrián kívül jelen van Németországban, Svájcban, Olaszország Bolzano autonóm megyéjében (Dél-Tirol), Csehországban, Szlovákiában és Magyarországon is, összesen 645 dolgozót foglalkoztatva. A cég a 2014–2015-ös pénzügyi évben 330 millió euró bevételt produkált. Az Unito felel Ausztriában az Universal, az Otto, a Quelle, a Lascana, a Schlafwelt márkákért, valamint az Oko pénzügyi szolgáltatóért – írja a Logistik Express.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek