Új skandináv járatok Budapestre?

iho/repülés   ·   2012.11.26. 09:48
A Magyar Turizmus (MT) Zrt. észak-európai képviselete ígéretes tárgyalást folytatott a nemrég létrejött flynonstop.no norvég légitársasággal, amely Oslo központi elosztó monopóliumának megkerülésére indít közvetlen járatokat a délnyugat-norvégiai régióban található Krisitiansandból a legnépszerűbb európai nagyvárosokba – közölte a Turizmus Panoráma Bulletin.

A flynonstop.no menetrendje egyelőre nyolc úti célt tartalmaz, Barcelonát, Berlint, Dubrovnikot, Londont, Mallorcát, Nizzát, Párizst és Parmát, de a beszámoló szerint az MT Zrt. stockholmi munkatársa, Max Hinnerud tárgyalásai alapján Budapest várhatóan a legközelebb megnyíló 2-3 útvonal között lehet. A magyar főváros mellett Bécs, Prága, Lipcse és Róma van még versenyben.

Emellett a Magyarországon már ismert Norwegian bejelentette nyári menetrendjét, amely szerint a budapesti járatok számát Oslóból a tavalyi heti 7-ről 9-re, Stockholmból heti 5-ről 6-ra, Koppenhágából pedig heti 4-ről 6-ra emelik.

Kapcsolódó hírek

Közlekedésfejlesztés Smart City

Gyerünk a rakpartra le!

BKK/iho   ·   2024.03.28. 19:20

Az ünnepi hosszú hétvégén, március 29-én reggeltől április 1-jén estig ismét megnyílik a Pesti alsó rakpart a mozogni és kikapcsolódni vágyók előtt a Margit híd és az Erzsébet híd közelében lévő Irányi utcai lehajtó között.