Új trimodális központ Debrecenben

iho   ·   2013.05.27. 13:56
00

Ez az aláírás megteremti a Debreceni Nemzetközi Repülőtér harmadik logisztikai modalitásának feltételeit. A létesítmény eddig csak a közúti és légi szállítási módok kezelésére volt alkalmas, az új trimodális központ kétszáz új munkahelyet teremthet.

Az új trimodális csomópont Budapest után Magyarországon a második lesz. A felszólalók (dr. Kovács Imre, a Rail Cargo Hungaria Zrt. igazgatóságának elnöke, Herdon István, a Xanga csoport elnök-vezérigazgatója, Kósa Lajos, Debrecen polgármestere és Pál László, a MÁV Zrt. vezérigazgató-helyettese, Győri Gyula, a Nemzeti Közlekedési Hatóság elnöke) egyaránt a kelet–nyugati kereskedelmi kapcsolatok fejlődését emelték ki elsősorban. A Xanga csoport 3,5 milliárd forintos beruházással vasúti átrakóterminált, ipari logisztikai csarnokot emel a területen, és kiépíti az út- és közműhálózatot.

A stratégiai együttműködés aláírásának pillanata. Balról: Herdon István elnök-vezérigazgató (Xanga), Dr. Kovács Imre (a Rail Cargo Hungaria igazgatóságának elnöke) és Vernes András (kereskedelmi igazgató, Rail Cargo Hungaria)<br>A képre kattintva fotógaléria nyílik<br>(Szabó István felvételei)

Kapcsolódó hírek