Új tűzoltóautók a katasztrófavédelemnél

MTI   ·   2019.05.09. 14:59
400px_katasztrofavedelem_uj_tuzoltoautok

Újabb huszonhat új tűzoltóautó állt szolgálatba az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságnál az Európai Unió támogatásával. A járműveket csütörtökön adták át Budapesten. A több mint egymilliárd forint értékű fejlesztés átadásakor Kontrát Károly, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára elmondta: manapság a biztonság az egyik legfontosabb közösségi érték, aminek meghatározó elemét a katasztrófavédelem nyújtja az emberek számára. Az új járművek a tűzvédelmet szolgálják, vagyis jó helyre kerültek az uniós és az azt kiegészítő hazai források. Ráadásul hazai cég, magyar mesteremberek munkáját dicsérik az újonnan átadott járművek.

Huszonhat új tűzoltóautót vehetett át a Katasztrófavédelem (fotó: MTI/Bruzák Noémi)

A fejlesztés keretében tíz kritikusinfrastruktúra-bevetési járművet, négy szimplafülkés erdőtüzes vízszállítót, hat duplafülkés erdőtüzes vízszállítót, öt gyorsbeavatkozó járművet és egy magasból mentő tűzoltógépjárművet adtak át az az Európa Unió Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Programjának (KEOP) támogatásával.

Egy korábbi, áprilisban lezárult, szintén az Európai Unió támogatásával végrehajtott program során három év alatt száznyolc új tűzoltóautóval gazdagodott a katasztrófavédelem. A hazai gyártású gépjárműfecskendők beszerzéséhez tizennégy és fél milliárd forint vissza nem térítendő támogatást nyújtott az Európa Unió szintén a KEOP keretében.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek