Új üzemanyag-terminált nyitott Giurgiuban a Mol Románia

MTI   ·   2013.05.30. 20:55
mol400
A Románia déli részén lévő terminál első fázisában elkészült létesítményeket csütörtökön adták át. Az üzemanyag-terminál zöldmezős beruházással valósult meg.

Románia fontos helyen szerepel a Mol-csoport hosszú távú növekedési stratégiájában, a giurgiui terminál üzembe helyezése pedig fontos állomása a tervek megvalósításának. A beruházás a Mol romániai kúthálózatának növekvő üzemanyag-igényét elégíti ki, hiszen az eladások évről évre emelkednek.

A giurgiui üzemanyag-terminál a Duna-parti vámszabad területen fekszik, alapterülete hozzávetőleg 15 ezer négyzetméter, a létesítménynek közvetlen kapcsolata van a folyami szállításhoz. A projekt első szakasza gázolaj tárolását és forgalmazását teszi lehetővé.

(MTI fotó)

Az üzemanyag-terminál magas fokon automatizált, számítógépes vezérlésű. A beruházási projekt második szakaszában további tartályokat építenek. Az üzemanyagot föld feletti tartályokban tárolják.

Romániában a Mol 137 töltőállomást üzemeltet, jelenleg 12 százalékos a piaci részesedése. A vállalat 2015-ig 15 százalékra akarja növelni ezt a részesedést, és ennek érdekében 17 új töltőállomás megnyitását tervezi. Tavaly a Mol Románia 4 százalékkal növelte  eladásait, 469 ezer tonna üzemanyagot értékesített.

A Mol koncessziós szerződéseket írt alá a Román Ásványkincs Hatósággal három, az ország nyugati részén elhelyezkedő kutatási blokkra, amelyből eddig egyet ratifikáltak a hatóságok.

Kapcsolódó hírek